جوانه گندم

جوانه گندم

جوانه ی گندم یکی از مواد غذائی ضروری و مفید برای بدن انسان است. زمانی که یک دانه (گندم), جوانه می‌زند، تغییر شکل داده و آمیزه‌ای بس ارزشمند به‌دست می‌آید. در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شکسته شده و به قندهای ساده ی گلوکز و ساکارز تبدیل می شود که این عمل به وسیله آنزیم آمیلاز صورت می گیرد. گندم جوانه زده همچنین دارای ترکیباتی مانند ویتامین A،B ۱،B ۶،B ۱۲،E، اسید فولیک، کلسیم، فسفر، روی، ید، آهن, پتاسیم, سلنیوم و منیزیم می باشد که پس از اینکه جوانه به اندازه خود گندم رشد کرد می توان از این مواد بهره برد.

عصاره ی گرفته شده از دانه های گندم جوانه زده طعمی شیرین دارد و طبع آن گرم است. این عصاره یک ماده غذایی بسیار مفید با ارزش تغذیه ای بالا است.

از خواص قابل توجه گندم جوانه زده می توان به دارا بودن ویتامین E را اشاره کرد که  موها را تقویت نموده و شوره و ریزش موها را کاهش می­دهد. همچنین دارای خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی است و به عنوان یک درمانگر طبیعی، تا حد زیادی چروک­ها و خط های به وجود آمده روی پوست را ترمیم می نماید.

 

  جوانه گندم به دلیل وجود فیبر سبب کاهش ابتلا به سرطان روده شده و مصرف آن یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت دستگاه گوارش به عنوان ملین است.

عصاره ی گندم جوانه زده دارای ویتامین A است که در ساختمان پوست، موها ، چشم، دندان و لثه حضور دارد.

جوانه گندم حاوی فیبرهای محلول است که مصرف کافی آن باعث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصد کلسترول، در افرادی که دارای کلسترول بالا هستند، می شود.

به واسطه داشتن سلنیوم، منیزیم و ویتامین E که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در نتیجه پیشگیری از سرماخوردگی، گرم نگه داشتن بدن و افزایش فعالیت های مغزی می شود.

سرشار از ویتامین های E و B بوده و باعث آرامش اعصاب، منظم شدن ضربان قلب و شادابی پوست می گردد.

 عصاره ی گندم جوانه زده سبب تقویت عملکرد تخمدان ها، افزایش قدرت تولید مثل و کاهش دردهای قاعدگی می شود.

 

ثبت ديدگاه