اسید کوجیک

  اسید کوجیک 

معمولا حدود ۱۰۰۰تا ۲۰۰۰ ملانوسیت (سلول های رنگ دانه ساز ) در هر میلیمتر مربع از پوست وجود دارد. ملانوسیت ها ۵ الی ۱۰ درصد از سلول های لایه پایه اپیدرم را تشکیل می­ دهند. تفاوت رنگ پوست در روشن پوستان و تیره پوستان نه به دلیل تعداد ملانوسیت ها بلکه به دلیل سطح فعالیت ملانوسیت­ هایشان می ­باشد. 

ملانوسیت ( سلول های رنگ دانه ساز )

هیپرپیگمانتاسیون به معنای تیره شدن ناحیه ای از پوست است که نتیجه افزایش تولید و رسوب ملانین بروز می کند . این حالت ممکن است در اپیدرم ، درم یا در هر دو لایه از پوست رخ بدهد. عارضه هیپرپیگمانتاسیون ممکن است با دیگر صدمات پوستی مانند اکنه ایجاد شود .

 

 اسید کوجیک نامی ژاپنی است که یک متابولیک قارچی بوده و از قارچ هایی مثل aspergillus و penicillin استخراج می­ شود. کوجیک اسید یکی از ترکیبات اصلی اکثر محصولات آرایشی و مراقبت از پوست می­ باشد  که میزان جذب پایینی نسبت به سطح پوست دارد.

اسید کوجیک، معمولا برای درمان برخی از بیماری های پوستی که بر روی ظاهر افراد تاثیر می گذارد استفاده می ­شود. این ماده به عنوان یک تسکین دهنده پوست کاربرد داشته و علاوه بر اثرات روشن کننده پوست، دارای خواص ضد میکروبی نیز می باشد. این خاصیت ممکن است در مقابله با چند نوع معمول از گونه های باکتری حتی در غلظت های کم نیز موثر باشد. بنابراین گاهی از این اسید برای درمان آکنه ناشی از باکتری روی پوست استفاده می شود. این ماده، دارای خواص ضد قارچی نیز است. بنابراین برای درمان عفونت­های قارچی پوست مانند عفونت­ های مخمر، کاندیدیازیس نیز از این اسید استفاده می شود. محصولاتی که حاوی اسید کوجیک هستند بیشتر بر روی پوست صورت و دست استفاده می شوند. اما می توان از آن در تمام مناطق غیر حساس بدن نیز استفاده کرد.

کاندیدیازیس

مکانیسم اثر

  اسید کوجیک با کنترل عملکرد آنزیم تیروزیناز از انتقال ملانوزوم های حاوی ملانین (رنگدانه های پوستی) به سلول های کراتینوسیت اپیدرم (لایه بیرونی پوست) ممانعت به عمل آورده و بدین ترتیب از ایجاد لک های پوستی جلوگیری می نمایند. 

عوارض جانبی استفاده از کوجیک اسید

متخصصان و کارشناسان معتقدند که باید از غلظت کمتر از ۱ درصد این اسید برای مقاصد آرایشی و بهداشتی استفاده شود. با این حال، بعضی افراد ممکن است در صورت استفاده از این غلظت نیز عوارض جانبی یا خطرات استفاده از آن را احساس کنند.

درماتیت تماسی شایع ترین عارضه جانبی استفاده از این اسید روی پوست است. این اختلال می تواند خود را با ایجاد علائم زیر نشان دهد:

قرمزی

سوزش

  خارش

  بثورات پوستی

  تورم پوست

درماتیت تماسی بیشتر در افرادی که پوست های حساسی دارند و یا افراد که از محصولات حاوی غلظت بالاتری از ۱ درصد اسید کوجیک استفاده می کنند شایع است. در صورتی که با استفاده از یک محصول حاوی این اسید واکنش آلرژیک داشتید، حتما مصرف خود را متوقف کنید.

به مرور زمان با استفاده طولانی مدت از اسید کوجیک ممکن است پوست بیشتر به آفتاب سوختگی مبتلا شود.

هرگز نباید این اسید را روی پوستی که آسیب دیده یا زخم دارد استفاده کنید.

ثبت ديدگاه