اسید سیتریک

اسید سیتریک یا جوهرلیمو 

فرمول شیمیایی: C6H8O7

👈 اسید سیتریک یا جوهر لیمو

یکی از اسیدهای آلی است که در لیموترش و پرتقال وجود دارد. اسیدیته اسید سیتریک ناشی از وجود سه گروه کربوکسی می‌باشد که می‌توانند پروتون از دست دهند. یون اسید سیتریک به نام سیترات معروف است. سیترات ها بافرهای خوبی برای کنترل PH محلول های اسیدی هستند. یون سیترات با بسیاری از فلزات، نمک سیترات ایجاد می‌کند که مهمترین آن سیترات کلسیم، سیترات سدیم و سیترات پتاسیم می‌باشند .

👈کاربرد

صنایع نوشابه (در حدود ۵۰% از کل تولید اسید سیتریک در تولید نوشابه ها و آب میوه ها به عنوان تنظیم کننده اسیدیته و به عنوان طعم دهنده می باشد )، آبمیوه، آرایشی و بهداشتی و داروئی، ایجاد طعم میوه‌ای و تنظیم pH در ژله‌‌ها، مرباجات و دسرها، در غذاهای منجمد، چربی‌ها و روغن‌ها با تنظیم pH  و ایجاد کمپلکس نمک بین سیترات‌ها و فلزات کمیاب به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده عمل می‌کند، به طوری که زمان نگهداری ماهی منجمد و فرآورده‌های دریایی زیاد می‌شود، درکنسرو سبزیجات نیز برای جلوگیری از رشد میکروب‌ها و کاهش pH  استفاده می‌شود. در تولید بستنی به عنوان اِمولسیفایر و در تولید کارامل برای جلوگیری از شکرک زدن کاربرد دارد. همچنین از آن به عنوان سرکه بی بود در منازل سود برده می شود.

👈خواص عملکردی

خاصیت طعم دهندگی، تنظیم PH ، خاصیت ترش کنندگی و ایجاد طعم دلپذیر، خواص بافری، بازدارنده فعالیت میکروبی

👈روش تولید

با استفاده از قارچ آسپِرژیلوس نایجر.

👈انواع

” مونوهیدرات (آبدار) “

” آنهیدروز (خشک یا بدون آب) ” به صورت پودر کریستال

👈ویژگی

متبلور، درشت، بی‌رنگ، غیر شفاف، بی بو، ترش مزه و مطبوع، ذوب در ۱۵ درجه سانتی گراد، حلالیت بالا در آب، غیر سمی بودن

درج دیدگاه